第4回 八事セミナー(都丸善央)

日時:2012年11月1日(木)16:40~17:40
場所:中京大学 名古屋キャンパス・経済学部会議室
報告者:都丸善央 氏(中京大学経済学部講師)
タイトル:Trade and Transportation in a Ricardian World

概要
We study a Ricardian model with transportation. Especially, We incorporate many transportation industries, which use labor as inputs, into Dornbusch, Fischer, and Samuleson (1977). It is shown that the existence of such industries does not change the results from their model, if technologies of the industries in a domestic country are similar to those in a foreign country. In addition, it is also shown a large technological difference allows one country to use some transportation industries in the other country in order to export.